top of page
  • Elif Bingöl

Buyer’lar için: 23/24 Sonbahar-Kış Renklerinin Özeti


Bu senenin başında gerçekleşen moda haftalarında sergilenen koleksiyonlardan örneklerle WGSN ve Coloro’nun bir sonraki sonbahar-kış (AW 23/24) için belirlediği renkleri ve koleksiyonlardaki kullanımlarını ben de Türkçe olarak özetlemeye çalıştım.


Tüm bilgi ve görseller için kaynak: WGSN


Öncelikle öne çıkan hashtagleri listeleyeyim: Siyah rengin zamansız çekiciliğini simgeleyen #BlackWithBlack ve siyahın alternatifi olan koyu mavi #MidnightBlue aynı zamanda yatırım parçalarına da yön veren renkler.

Tüketicilerin, mevsimler arası geçişlerde aradığı farklılığa çözüm olarak gelen “tozlu pastel” renkler #DustedPastels hastag’i ile ve parlak renkler ise #WinterBrights hashtag’i ile gösteriliyor. Bunlar dışında #DopamineBrights, #LusciousRed, #SunnyYellow diğer önemli renkleri simgeleyen hashtag’ler. Diğer renkler ve hasthtag’leri aşağıda görselleriyle bulabilirsiniz.

Ama her zamanki gibi en sonda söylenecekleri en başta söyleyerek sektör uzmanlarının satın almacılara notlarını da buraya ekleyeyim:

Buyer’lar için Eylem noktaları:

1 Mevsimsel yenilikleri uzun vadeli çekicilikle dengeleyen bir palet oluşturun.

Paletinizi dengelemek her şeyden önemli. Parlakların koyulara ve klasik ana tonlara göre dengelendiğinden emin olun. Mevsimsel yenilikleri ve uzun ömürlülüğü göz önünde bulundurun.

2 Uzun vadeli tonlar için siyah ve griye yatırım yapın.

2023'ün akıllı ve ağırbaşlı yönünde siyah ve grinin önemini hafife almayın. Bunları yatırım parçaları olarak kullanın ve ürün yelpazenize bir aşinalık duygusu getirin.

3 “#DopamineBrights” grubundaki renklere güvenle yaklaşın.

Çok yönlülüğü ve mevsim geçişlerini göz önünde bulundurarak Dopamin Parlakları renklerini seçebilirsiniz. Bu grupta renklerle oynama fırsatı çok yüksek, bu yüzden baştan aşağı görünümlerde kullanmanın yanı sıra yeni bir yön için bu renkleri eşleştiredebilirsiniz.

“#DopamineBrights” için şu blog yazısına bir göz atabilirsiniz: https://www.wgsn.com/en/blogs/dopamine-brights

4 “Dijital Lavanta’yı kucaklayın :)

WGSN'nin Yılın Rengi Dijital Lavanta, premium markalarda ivme kazanmaya devam ediyor. Bu rengi, paletinize çok yönlü, mevsimler arası ve “gender-inclusive” yani cinsiyet ayrımı olmayan bir renk tonu olarak ekleyin.


Dijital Lavanta - #DigitalLavender

Coloro ve WGSN işbirliği ile 2023 senesinin rengi seçilen “Djital Lavanta” önümüzdeki senenin koleksiyonlarında yer almaya devam edecek.

Nasıl kullanılır? Giyim, ayakkabı, aksesuar gibi farklı ürün kategorilerinde kullanılabilir. Resmi ve duruma özel görünümlere taşınabilir. Eğlenceli bir estetik için dış giyimde #HyperTexture ile kullanın.


Georges Hobeika

Tozlu Pasteller - #DustedPastels



Pasteller hız kazanıyor. Yumuşak, giyilebilir tonlar mevsimler arası cazibe getirisi ile revaçta.

Nasıl kullanılır: #PrettyFeminine temaları için hassas #DustedPastels seçebilirsiniz. #PannaCotta, Pink Clay ve Glacial Blue'nun tonları baştan aşağı aynı ton görünümünün anahtar renkleridir.


Auralee

Tatlı Pembe - #SweetPink


Pembenin yeni tonları #HyperPink'in yerini alıyor. #SweetPink yeni bir yön olarak ortaya çıkıyor.

Nasıl kullanılır: Klasikleri yenilemek için dış giyime ve terzi dikimi tarzı (tailoring) giysilerde kullanılabilir. Ayrıca Tik Tok’ta devam eden Barbiecore çılgınlığından yararlanmak için ayakkabılara, aksesuarlara ve diğer giyime uygulayabilirsiniz. Bu şekerli pembe, tepeden tırnağa aynı ton görünümler için çok tercih edilse de kırmızı, pembe ve ton kombinasyonlarıyla kullanımı ile de çok revaçta.




Roksanda

Tatlı Kırmızı - #LusciousRed



Neden anahtar? WGSN'nin S/S 23 için ana rengi olan Tatlı Kırmızı, mevsimler arası cazibesiyle ticari ve tanıdık bir parlak olarak hakimiyetine devam ediyor.

Nasıl kullanılır: #LusciousRed, baştan aşağı görünümde önemli bir #WinterBright rengidir. Ticarilik için basit silüetlerde kullanın. #BoudoirDressing, #RefinedFetish ve #RefinedPunk temalarını kullanmak için bu rengi seçin.


Frolov


Gri Üstü Gri - #GreyOnGrey



Grinin geri dönüşü muhteşem oldu

Neden anahtar? Klasik gri, terzilik ve resmi görünümlerin geri kazanılması ve daha akıllı ve ağırbaşlı bir yöne geçiş ile sessiz bir geri dönüş yapıyor.

Nasıl kullanılır: #BlackWithBlack'e alternatif olarak #NotSoClassic ve #LowKeyLuxury görünümlerine gri tonları ekleyin. Bu renk grubu için keskin #MatchingSets ve #OverssizeBlazers anahtarıyla #GreyOnGrey stilini çağdaş kıyafetlerde kullanın.


Ganni


Güneşli Sarı - #SunnyYellow


Neden anahtar? #DopamineBrights önemini koruyor, ancak çok yönlülük, mevsimler arası ve cinsiyeti kapsayıcı çekiciliğe sahip tonlara doğru ilerliyor.

Nasıl kullanılır: Açıklamaya enerji katmak için #SunnySarı'yı seçin, tek renk giyin veya taze kombinasyonlar için yumuşak pasteller veya mevsimlik koyu renklerle eşleştirin. Şimdi test edin ve S/S 24'te oluşturun.



A.W.A.K.E. MODE

Gece Yarısı Mavisi - #MidnightBlue


Geceyarısı Mavisi, aynı zamansız kaliteyle siyaha çağdaş bir alternatif sunuyor. Sezonun sofistike havasına uyum sağlıyor.

Nasıl kullanılır: Bu alternatif koyu rengi, yatırım amaçlı terzilik ve elbiselerden #LowKeyLuxury'ye kadar çeşitli ürünlere uygulayabilirsiniz..


Ami

Mücevher Tonları - #JewelTones



Derin ve zengin #JewelTones, lüks bir kaliteye ve uzun vadeli çekiciliğe sahiptir. Malakit, koyu kırmızılar ve morlar sezonun #LowKeyLuxury ve #DarkNights trendlerini anlatıyor.

Nasıl kullanılır: Parti elbiseleri ve özel gün kıyafetleri için #JewelTones'u, ayakkabı ve aksesuarlar için mücevher tonlu yeşil tonlardaki takıları seçin. Bu tonları birlikte kullanın veya sofistike renk kombinasyonları için #DustedPastels ve #WinterBrights ile eşleştirin.


Michael Kors Collection


Doğal Tonlar - #Neutrals



Neden anahtar? Tüketiciler daha dikkatli satın almalar yapmaya devam ettikçe pratiklik, çok yönlülük ve uzun vadeli çekicilik içeren renkler ön plana çıkıyor. #Nötrler bu yönlerinden dolayı ivme kazanıyor


Nasıl kullanılır: Yulaf Sütü ve Parşömen tonları sezonun #ElegantComfort, #PrettyFeminine ve #LowKeyLuxury trendlerine dahildir.. Baştan aşağı stil sahibi, klasik, sade görünümler yaratmak için bu renkler anahtarıdır.




Sportmax

Siyahla Siyah - #BlackWithBlack

Karanlık bir estetikle uyumlu olarak bu sezonun en öne çıkan renk yönü siyah oldu.

Nasıl kullanılır: #LowKeyLuxury, #BoudoirDressing ve #RedefinedFetish temalarının yanı sıra uzun ömürlü ve zamansız çekicilik için siyahı seçebilirsiniz. Çağdaş bir renk eşleştirmesi için #BlackWithBlack'i #BlackAndWhite'a taşıyın.


Ulla Johnson


Kaynak: WGSN


Benimle iletişime geçmek isterseniz: elifbingol@gmail.com


226 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page