top of page
  • Elif Bingöl

Göbek giysilerle nasıl kamufle edilir?

Bir baktınız, şişmiş bir mide veya fazla kilolar yüzünden öne doğru almış başını giden bir karına sahipsiniz. Bunun için ilk akla gelen çözüm diyet ve egzersiz olsa da bazen güzel yiyeceklerin cazibesi yüzünden bu durumdan kurtulmak imkansız hale gelebilir. Böyle bir durumda eğer istersek, giydiklerimizle göbeğimizi kamufle edebiliriz. Püf noktalarımız, doğru kesimler ve kalıplar seçmek, bunun yanında dikkatleri karın bölgesinden uzaklaştırarak, ilgi odağını başka bir noktaya doğru çekmektir.

İşte göbek kamufle etmek için bilmemiz ve uygulamamız gereken 11 madde:

1- Ne çok dar ne de çok bol üstler giyilmemeli

Dar giyindiğimizde iyice ortaya çıkan karın bölgesi, ilginç bir şekilde bol giyildiğinde de saklanmaz, tam tersine olduğundan da büyük görünür. En uygun seçim, ne çok dar- ne de çok bol olan bir kalıptır. Asla göbeğe yapışmayan, göğüs bölgesine ve kollara oturan, ama karnı sarmadan rahatça aşağı doğru inen kesimde giysiler tercih edilmelidir.

2- Üstlerde drapeler ve göğüs altında büzgüler kullanılabilir

Mide ve göbek en iyi göğüs altından bollaşan elbiselerle gizlenir. Bunun yanında elbise ve bluzlarda drapeler olursa, bu da o bölgeyi gizlemeye yardımcı olur.

3- Kemer kullanmamalı

Kemer takmak, en geniş noktanın etrafına bir daire çizmek gibidir. Göbeği saklamak istediğimizde asla yapmamamız gerekir.

4- Bluzları pantolon ya da eteğinizin içine sokmamalı

Bluzlar içe sokmak göbeği en çok vurgulayacak hareket olduğundan bundan mutlaka kaçınmamız gerekir.

5- Dikkatleri yukarı çekmeli

İnsanların karnımıza bakmasını istemiyorsak, bakışları boynumuza ve yüzümüze yönlendirebiliriz.

Öncelikle V yakalar tercih etmeliyiz. V yakalı bir elbise ya da bluza güzel bir kolye ya da yaka süsü ekleyerek bakışları boyun bölgesine çekebiliriz. Dikkat çeken küpeler, değişik bir saç stili ya da makyaj da bu konuda bize yardımcı olabilir.

6- Dokular ve küçük desenler kullanılabilir

Dokulu ve ayrıca minik desenli bluzlar da dikkatleri kendi üzerlerine çekerek karnı bir nebze olsun kamufle edebilirler.

7- Dikey çizgiler kullanılabilir.

Daha zayıf görünmek için, en çok bilinen ve önerilen kurallardan biri yatay çizgilerden kaçınmak, dikey çizgilere yer vermektir. Göbek saklamak istediğimizde göz yanılsaması ile bizi daha ince göstereceğinden bu kuralı yine uygulayabiliriz.

8- Toparlayıcı iş çamaşırı kullanılabilir

Body şeklindeki toparlayıcılar ile hem mide, hem alt ve üst karın daha sıkı görünebilir. Eğer sıkıntıya gelebilirseniz iz yapmayan korseler de bu konuda harikalar yaratabilirler.

9- Tunik ve tayt iyi bir kombin seçeneği olabilir

Göbeği saklayan birçok kombin önerisi olabilir ama en kolay uygulanabilen ve en iyi çözümü sunan kombin, koyu renk tayt üzerine giyilen uzun dökümlü bir tuniktir. Özellikle drapeli ve asimetrik tunikler, gözü kandırıp karın bölgesinden tamamen uzaklaştırabilirler.

10- Uzun yelekler giyilebilir

Ceket havasındaki uzun yelekler mide-karın ve hatta basen gizleme konusunda birebirdirler. Özellikle elma vücut tipli (Elma vücut tipinde, ağırlık karın ve bel etrafındadır. Göğüs, kalça, kollar ve bacaklar, karın ve göbek bölgesine göre daha incedir.) kadınlar için iyi bir çözüm olan bu tarz yelekler dikkatleri tamamen kollara ve bacaklara vererek orta bölgeyi tamamen gizler.

11- Büyük çantalar tercih edilebilir

Büyük çantalar hem dikkatleri karın gölgesinden uzaklaştırıp kendi üzerine çeker, hem de yan taraftan bakıldığında karın bölgesini büyük ölçüde kapatır.

5.722 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page